Nieuwsbrief november 2018 |Open online versie
Metamorfose
Een aantal van onze sporthallen hebben een metamorfose ondergaan. Bekijk het filmpje om de voor en na beelden te bekijken! 
Subsidieregeling: onderhoud en aanschaf AED
Buitensportverenigingen kunnen voor hun eigen accommodatie op een gemeentelijk sportpark de helft van de kosten van aanschaf en onderhoud van een AED, tot een maximum van €750,- per vereniging, declareren bij de gemeente in 2018 en 2019. Sportverenigingen die hiervoor in aanmerking komen, hebben een e-mail ontvangen. Heb je een vraag? Lees meer informatie of neem contact op met Andre van Baarlen via 040 238 1154 of a.van.baarlen@eindhoven.nl.
Subsidieregeling: stimulering bouw en onderhoud sport
Kom op 20 november naar de informatiebijeenkomst over de subsidieregeling 'Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodatie'. N.a.v. de verruiming van de BTW-sportvrijstelling komt er een subsidiepot van 87 miljoen. Deze subsidie-regeling ondersteunt verenigingen, stichtingen en BV's zonder winstoogmerk. De subsidie bedraagt 20% tot 35% van de investering. Aanvragen kan vanaf 2 januari: 'Wie het eerst komt, het eerst maalt!'
Nieuw aanbod!
Kort geleden zijn er drie zalen aan ons aanbod toegevoegd. Het gaat om de gymzalen ’t Karregat en Pieter Poststraat en Sporthal Frits Philips. Deze laatste is onlangs vernieuwd met een speciale geluidswand, waardoor deze geschikt is voor veel verschillende sporten en trainingen. Wil je een van onze nieuwe zalen huren? Dit kan via eindhovensport.nl.
Evenementen 2018 en 2019
De komende tijd staat er nog een aantal mooie (sport)evenementen op het programma. Wat dacht je van Kings of Archery of de uitzwaaiwedstrijd voor de Nederlandse handbaldames in Indoor-Sportcentrum Eindhoven. Op 6 januari vindt de Genneper Parken Loop plaats. Tijdens deze gloednieuwe editie, onder leiding van Stichting For You, kunnen verenigingen zich als team inschrijven. Ook is er sportmarkt waar verenigingen zich kunnen presenteren middels een marktkraam en een stukje veld. Meer informatie? Bekijk de uitnodiging.
Kies je Sport
Afgelopen editie hebben 42 sportaanbieders een aanbod gedaan met 110 verschillende clinics. Uiteindelijk hebben 382 unieke deelnemers zich ingeschreven voor 540 clinics. Wat een succes! In december sturen we een e-mail met alle belangrijke informatie voor de volgende editie. Schrijf alvast de volgende data in je agenda:
  • 9 t/m 30 januari: aanmelden aanbod door sportaanbieders.
  • 1 april t/m 19 mei: Kies je Sport clinics gaan van start bij de sportaanbieder.
'Supergewone mensen gezocht'
Met de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’ vragen we aandacht voor het tekort aan pleegouders. Sportverengingen (zowel in- als outdoor) leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Geweldig! Want ook onze pleegouders staan dag en nacht klaar om een kind een duwtje in de rug te geven. Daarom hopen we dat sportverenigingen ons willen helpen bij onze zoektocht naar nieuwe pleegouders. Binnensportverenigingen kunnen in overleg met de beheerder van de sportaccommodatie een banner ophangen. 
U kunt zich hier uitschrijven