Nieuwsbrief |Open online versie
Eerste officiële gezonde sportkantine in Eindhoven!
Eindhoven Atletiek heeft veel aandacht besteedt aan een gezonde sportkantine. Deze inzet heeft tot een heel mooi resultaat geleidt, dat is beloond met een zilveren certificaat gezonde sportkantine van Team:Fit. Eindhoven Atletiek loopt hierin voorop ten opzichte van andere sportverenigingen. Dit is namelijk het eerste certificaat voor een gezonde sportkantine in Eindhoven. Het zilveren certificaat betekent dat het merendeel van het aanbod in de kantine (60%) gezond is.

Als gemeente hebben we veel waardering voor deze mooie prestatie en daarom heeft wethouder Stijn Steenbakkers de kantinebeheerders persoonlijk bedankt. Wil je ook aan de slag met een gezonde sportkantine? Bekijk de website van Team:Fit voor meer informatie of neem contact met ons op!
Uitnodiging regionale bestuurdersontmoeting
Wil jij als bestuurslid van een sportvereniging in gesprek met andere bestuurders over onderwerpen die belangrijk zijn voor de toekomst van jouw club? Wil je werken aan de ontwikkeling van jouw bestuur of jezelf als bestuurder? En wil je je laten inspireren door bestuurders? Kom dan naar de regionale bestuurdersontmoeting op 13 mei in De Inloop!
Opleidingen, bijscholingen en workshops
Aankomende maanden vinden er weer verschillende opleidingen, bijscholingen en workshops plaats in Eindhoven van verschillende aanbieders. Zo biedt NOC*NSF een opleiding vertrouwenscontactpersoon en is er een bijscholing "themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen". Benieuwd wat er nog meer wordt aangeboden? Bekijk het volledig aanbod!
Nationale verkiezing sportvereniging van het jaar!
Wil jij laten zien hoe gaaf, bijzonder of uniek jouw sport- of cultuurclub is? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2019! Win naast de nationale titel een masterclass naar keuze van een expert, een professionele promotiefilm van jouw club en maak gebruik van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om je club in de schijnwerpers te zetten.
Alles over werken met vrijwilligers
Eindhoven Doet is expert op het gebied van vrijwilligerswerk. Of het nu gaat om het werven van vrijwilligers, wet- en regelgeving omtrent het werken met vrijwilligers of het begeleiden van vrijwilligers, Eindhoven Doet heeft de kennis in huis. Ondervind je met jouw vereniging barrières bij het werken met vrijwilligers? Neem dan contact op met Eindhoven Doet om te kijken of zij je verder kunnen helpen.
Vitaliteitsonderzoek sportverenigingen
Binnenkort zal de gemeente weer een vitaliteitsonderzoek onder sportverenigingen uitvoeren. Dit onderzoek gebeurt op basis van de kernbouwstenen van een vitale vereniging die op 9 april zijn vastgesteld door de gemeenteraad.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk verenigingen meedoen aan het onderzoek, want de resultaten geven inzicht in de vitaliteit van onze gemeente en helpen om gerichte verenigingsondersteuning te kunnen bieden. Alle verenigingen worden per mail uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek en krijgen bij deelname een fruitkist of financiële vergoeding.
U kunt zich hier uitschrijven